tisdag 27 mars 2012

Min undersökning!

Jag har kollat av vad mina elever i årskurs 3 gör på internet. Jag började med en tankekarta och jag fick skriva mycket. Kunde skrivit en egen tankekarta bara om vad de gör på Facebook för som synes blev det nästan en egen tankekarta.


Av mina 20 9-10-åriga elever har 14 egna Facebook-konton.
Det de gör på Facebook är att de kollar varandras statusar och loggar, spelar spel, chattar, har videosamtal, tittar på varandras bilder, kollar upp vänförfrågningar osv.

MovieStarPlanet - där spelar både flickor och pojkar i klassen. Där kan man också chatta med varandra.

Zezenia, sa en pojke att han brukar vara på, som verkar vara en spelsajt där man spelar online. Jag kikade in som hastigast och det ser ut att vara för äldre barn än mina elever. CS eller counterstrike visste några pojkar också vad det var. Fundersam över om de spelar själva eller tittar på när de äldre spelar. Det blev jag nyfiken på och ska ta upp det ytterligare.  Friv.com är en spelsajt med onlinespel liksom spelo.se.

spotify är många och lyssnar på musik liksom på youtube. Glädjande går många in på vår blogg och på länkar därifrån!

Den här genomgången om vad mina elever sysslar med på internet är inte direkt vetenskaplig. Jag tog det som en diskussion i storgrupp där jag ställde öppna frågor och mest var intresserad av var de faktiskt gick in på för sidor. Jag frågade ju inte hur mycket de var där och om de satt själva vid datorn eller ofta har någon annan i närheten. Jag tänker följa upp det för att få reda på lite mer om hur ofta de är ute på nätet och vad de helst gör. 

3 kommentarer:

  1. Thanks for your sharing. I realize a lot of useful things from this article potty racers 2

    SvaraRadera
  2. Just love your article.You can visit my website:hacked spotify premium apk

    SvaraRadera
  3. Have you attempted this new app Summoners War Mod Apk : that is certainly exceptional.

    SvaraRadera