måndag 19 september 2011

Jag och min verksamhet!

Nu ska jag beskriva vem jag är. Och hur min verksamhet ser ut. Inte helt lätt. Vad ska man skriva? Jag - en van bloggare - men det bloggandet handlar om min hobby, det är en helt annan sak. Nu måste jag väga mina ord på guldvåg känns det som. Nåväl, det är svårt, men jag tänker försöka ändå!
 
Jag är några år över 40, jag har jobbat som lärare i ganska precis 4 år, jag är inne på mitt femte. Jag älskar mitt jobb, känner att jag valt rätt, när jag äntligen väl valde. Mitt arbete tar en stor plats i mitt liv. Men jag har 5 egna barn också, mellan 7 och 20 år.
 
Hasiors hästar, Södertälje. Foto: C. Källgren.

Min arbetsplats finns på en skola i Södertälje, jag arbetar nu med en årskurs 3 och bland mina 25 elever finns inte en enda som har svenska som modersmål. Ca en fjärdedel av eleverna i min klass har varit i Sverige mindre än 5 år.
 
Jag vill att det ska synas i min undervisning att naturen är lika viktig som datorn och tekniken. Det fantastiska är förstås att det går att förena! Jag och min kollega jobbar just nu med ett bloggprojekt som ännu känns som om det är i sin linda! Tanken är att det ska vara en information för föräldrar samtidigt som det är ett sätt att dokumentera vad vi gör främst för elevernas skull men såklart även för vår egen.
 
Jag har många funderingar på hur jag kan arbeta språkutvecklande med hjälp av en blogg. Jag ska förmodligen ha en årskurs 1 nästa år och trots att jag är mycket här och nu så går ändå tankarna kring hur jag ska göra "nästa gång", det handlar väl om att reflektera över det jag redan gjort; "Vad kan jag göra bättre och vad av det jag gjorde var bra?!"
 
Jag gillar att fotografera och tycker om att dokumentera det vi gör i skolan med hjälp av bilder. Jag skulle vilja bli BRA på att fota men tills jag har haft tid att anmäla mig till samt gå den där fotokursen så fotar jag ändå.
 
Det får räcka för idag tror jag!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Håller med dig om att tekniken kan ses som komplement/ge nya möjligheter till den undervisning man bedriver idag. Tex är bloggen endast ett verktyg och det är först när vi sätter in den i ett pedagogiskt sammanhang den kan bidra till elevers lärande.
  Kul att du valt att jobba med egna bilder i bloggen!

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Snygg blogg!
  /Lotta

  SvaraRadera