fredag 20 april 2012

Idag är en stor dag...

...mina elever har äntligen börjat blogga och jag känner att jag är en bit på väg dit jag ska... En litet men ett viktigt steg. Vi har de senaste veckorna (förutom ägnat oss åt nationella prov) pratat om bilder och om hur man ska veta vilka bilder man får ta - alltså om Creative commons och vi har pratat om hur man redigerar bilder i Pixlr. Målet är att nästa vecka skall alla ha hunnit skriva i bloggen och några i alla fall ska ha hunnit lägga in bilder i sina inlägg.

Det allra bästa är att just den här dagen har varit en sån där toppendag - en sån som man skulle vilja ha varje dag som lärare men så ser ju inte livet ut ens i den bästa av skolvärldar och en sån dag som man lätt har glömt två veckors hästjobb för när man upplever... Jag känner mig lyckligt lottad som har världens roligaste yrke! 

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir när jag läser om din underbara dag. Vad roligt att eleverna kommit igång med bloggandet, ska bli spännande att följa.Håller helt med dig om att vi har världens roligaste jobb!!!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad kul att ni är igång. Häftiga figurer eleverna "uppfunnit". Vill veta mer om de och skulle vilja se dem på bild!

    SvaraRadera